موتورها انواع مختلفی دارند که بسته به کاربرد مورد نیاز در صنعت انتخاب و استفاده میشود. در این مقاله به بررسی انواع موتورهای الکتریکی میپردازیم.
انواع موتورهای الکتریکی
- موتور DC
- موتور AC
- موتور سنکرون
- موتور های مخصوص
موتورهای DC
موتور های DC تنوع زیادی در صنعت دارند. به دلیل وجود جاروبک هزینه تعمیر و نگهداری بالایی دارند. یکی از نکته مثبت موتور های DC در این است که دارای گشتاور بالایی میباشند اما موتور های AC گشتاور پایینی دارند که با استفاده از اینورتر میتوان به گشتاور دلخواه رسید.
موتور های DC به پنج دسته تقسیم میشوند:
- تحریک مستقل
در این نوع موتور 2 بخش سیم پیچ داریم، یکی برای استاتور و یکی برای رتور که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد.
- تحریک مستقیم
در این نوع موتورهای الکتریکی از نوع DC بخش تحریک و بخش روتور با هم به صورت سری قرار میگیرد. برای اینکار از خاصیت پسماند مغناطیسی استفاده میکنند.
- کمپوند اضافی
- کمپوند نقصانی
- موتور PMDC
موتور آسنکرون
موتور آسنکرون یا موتور القایی نوعی از موتورهای جریان متناوب AC است. قدرت مورد نیاز در یک موتور القایی از طریق روتور و از طریق نیروی حاصل از میدان مغناطیسی بدست میآید. همچنین رایجترین و پرمصرفترین الکتروموتور موتور القایی یا آسنکرون میباشد.
موتورهای الکتریکی AC آسنکرون به دو دسته تکفاز و سه فاز تقسیم میشود:
- موتور AC آسنکرون تکفاز
- موتور راه انداز مقاومتی
- با خازن راه انداز
- دو خازنی
- با خازن دائم
- قطب چاک دار
- موتور AC آسنکرون سهفاز
- رتور قفسی (قفس سنجابی)
- رتور سیم پیچی شده
موتور سنکرون
یکی از مهم ترین ویژگی های موتور سنکرون نسب به سایر موتورهای الکتریکی این است که از ضریب قدرت خوبی برخوردار است. همچنین سرعت این موتور بسیار دقیق میباشد.
موتور های مخصوص
-
موتور یونیورسال
موتورهای یونیورسال هم با ولتاژ DC و هم با ولتاژ AC کار میکند. این موتورها گشتاور راه اندازی بالایی دارند و در لحظه اول با قدرت و شتاب بالا شروع به کار میکند.
-
سروو موتورها
در موتورهای معمولی ما فقط سرعت و گشتاور را کنترل میکنیم ولی در سروو موتورها هم پوزیشن و هم گشتاور و هم سرعت به طور دقیق کنترل میشود.
-
استپ موتورها
استپ موتورها سرعت و گشتاور پایین تری نسبت به سروو موتورها دارند. همچنین حرارت بالاتر و قیمت پایین تری دارد. مناسب برای کارهایی است که به دقت پایین تری نیاز دارند.
-
موتور خطی
در موتور خطی وقتی به آن ولتاژ میدهیم به صورت خطی جلو و عقب میرود و حرکت دورانی ندارد.
تیم مجرب و متخصص الکتریکالا آماده خدمت رسانی به مشتریان می باشد. برای مشاوره و کسب اطلاعات درباره خرید موتور میتوانید با متخصصین الکتریکالا تماس بگیرید.