برد مدار چاپی (PCB)

برد مدار چاپی یا همان PCB مخفف حرف اول واژه Printed Circuit Board است. مدار چاپی به منظور سرعت در ساخت برد‌های الکترونیکی ساخته شده است. یک PCB متشکل از یک برد نارسانا است که به وسیله سطحی از مس پوشانده شده است. این مس‌ها همان سیم‌هایی است که قطعات الکترونیکی مدار را به همدیگر مرتبط می‌سازد.

در ادامه مطلب با بیانی ساده درباره طراحی و نحوه ساخت pcb به طور اجمالی توضیح می‌دهیم:

طراحی PCB چیست؟

طراحی PCB که به آن طراحی برد الکترونیکی یا طراحی مدار چاپی نیز گفته می‌شود، بعد از کشیدن و طراحی مدار الکترونیک به صورت شماتیک، می‌توان از این قسمت به عنوان مهم‌ترین بخش برای طراحی و خلق وسایل و ابزارآلات الکترونیکی نام برد. بدین منظور برای طراحی برد مدار چاپی (PCB) از نرم افزارهای مختلفی استفاده می‌شود. می‌توان از آلتیوم دیزاینر به عنوان معروف‌ترین و کاربردی‌ترین نرم افزارهای برای طراحی بردهای PCB استفاده کرد.

برد مدار چاپی یا PCB

انواع PCB مورد استفاده:

برد مدار چاپی (PCB) 1 لایه:

  • این نوع از بردهایی بدین صورت هستند که فقط یک روی آن قلع سرب دارد و قطعات نیز فقط بر روی یک ‌طرف آن مونتاژ می‌شود. برد‌های یک لایه یا یک رو مس متالیزه نیستند و حتی می‌توان به درخواست مشتری برای برد مدار چاپی، سولدر ماسک در نظر نگرفت.

برد چاپی 2 لایه:

  • بردهای دو لایه هر دو طرف آن مس‌کاری شده و متالیزه (قابل هدایت) است.
  • در هر دو طرف بردهای دو لایه (دو رو متالیزه) قطعه مونتاژ می‌شود.
  • برای جلوگیری از ایجاد اتصالات بر روی برد توصیه می‌شود که حتما از سولدر ماسک استفاده شود، تا از چاپ برد محافظت کند.

بردهای مولتی لایر:

  • به برد‌های 4 لایه، 8 لایه و… 32 لایه، بردهای چند لایه یا همان مولتی لایه می‌گویند.
  • معمولا برای طراحی پیشرفته‌تر و با قطعات بالاتر و طراحی پیچیده‌تر استفاده می‌شود.

علل  استفاده از برد مدار چاپی مولتی لایر :

همچنین از علل دیگر که از این گونه بردها استفاده می‌شود، این است که استفاده از این بردها باعث کوچک شدن ابعاد بردها در محصولات الکترونیکی شود و در نهایت محصول تولید شده با ابعاد کوچک، وزن کم‌تر و پر استفاده‌تر می‌شود. با توجه به پیشرفت علم و کوچک شدن قطعات الکترونیکی، مجبور به طراحی خاص با رعایت تمامی نکات و اصول طراحی هستیم. تنها راه اجرای یک طراحی صحیح استفاده از بردهای مولتی لایر می‌باشد.

طراحی مدار چاپی (PCB)

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *