طراحی پی ال سی ها به گونهای است که بتوانند در شرایط سخت، گردو غبار، رطوبت و… آسیب نبینند. PLC حاوی میکروپروسسوری است که از طریق زبان کامپیوتر برنامه نویسی میشود و برنامهای که در کامپیوتر نوشته شده است را از طریق یک کابل به پی ال سی منتقل میکنند.
در ادامه مطالب به بررسی اجزا پی ال سی و چگونگی عملکرد آنها میپردازیم.
اجزای PLC
- ماژول تغذیه
- CPU
- ماژول I/O های معمولی
- ماژول I/O خاص
- ماژول شبکه
-
ماژول تغذیه
ماژول تغذیه باید بتواند علاوه بر تثبیت کردن ولتاژ نقش ایزوله سازی و حفاظت را نیز انجام دهد. خروجی ماژول تغذیه 24VDC میباشد ولی ورودی آن میتواند 110/220 AC یا 24V DC باشد. وظیفهی اصلی منبع تغذیه تامین ولتاژ و جریان مورد نیاز CPU و سایر اجزای PLC میباشد. این قسمت باید بتواند تجهیزات PLC را در مقابل سایر اجزای سیستم محافظت کند.
-
CPU
CPU میکروپروسسور کوچکی است که نقش آن اجرای برنامه و مدیریت اجزای داخلی و اجرای برنامه از طریق باس های داخلی است. در آن چهار نوع باس Address Bus ،I/O Bus ،Control Bus، Data Bus وجود دارد. همچنین دارای کلاک داخلی است که فرکانس آن تعیین کننده سرعت پردازش است. CPU دارای حافظه ی داخلی ROM است که سیستم عامل روی آن ذخیره میشود و به صورت داخلی دارای حافظه RAM میباشد که برنامه و دیتا روی آن ذخیره میشود و این حافظه را میتوان از طریق کارت بیرونی افزایش داد. حافظه بیرونی میتواند از جنس RAM یا FLASH باشد.
-
ماژول های ورودی و خروجی
ماژول های ورودی و خروجی دیجیتال دارای انواع AC , DC میباشد. در کارت دیجیتال DC باتوجه به مسیر جریان بین سنسور و کانال میتوان بهصورت SINK یا SOURCE ارتباط برقرار کرد. خروجی دیجیتال میتواند به صورت رله ای یا ترانزیستوری باشد، که رله ای برای تامین جریان بالاتر و ترانزیستوری برای سرعت بالا مناسب میباشد.
سیگنال های آنالوگ ورودی میتواند بهصورت ولتاژی، میلی ولتی، جریانی و یا اهمی باشد. در کارت ورودی آنالوگ از این سیگنال نمونه برداری شده سپس توسط مبدل A/D به دیتای دیجیتال تبدیل و در اختیار CPU قرار میگیرد. سیگنال های آنالوگ خروجی میتوانند به صورت ولتاژی یا جریانی باشند. دیتای CPU با ارسال به کارت توسط مبدل D/A به سیگنال ولتاژ یا جریان تبدیل و به خروجی ارسال میگردد.
PLC بایستی امکان ارتباط با ورودی و خروجی های خاص که از طریق کارت های معمولی قابل استفاده نیستند مانند پالس های سریع را داشته باشد. به همین منظور برای این کار از I/O های خاص استفاده میگردد. پی ال سی برای ارتباط با وسیله ی Programming و سایر ارتباطات بیرونی بایستی مجهز به پورت های ارتباط سریال بوده و ماژول های شبکه را نیز پشتیبانی کند.
برای اطلاعات بیشتر درباره PLC میتوانید با مشاورین شرکت ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.