انواع المانهای الکتریکی
(surface mount technology) SMT یا تکنولوژی به روش نصب سطحی، متد جدید، برای قرار دادن قطعات الکترونیکی بر روی (Printed circuit board) PCB یا برد مدار چاپی است. در روشهای قبلی از قطعات (through hole device) THD استفاده شده که در نصب آنها بر روی PCB، سوراخ هایی بر روی برد مدار چاپی متناسب با نوع المانهای الکتریکی طراحی و ساخته می شد. در روش (through hole technology) THT ، ساخت قطعات، ابعاد بزرگتر قطعات و زمان تولید بیشتر، برخی از عوامل افزایش قیمت تمام شده محصول شمرده می شدند.
بدلیل این که در فرآیند SMT المانهای الکتریکی مستقیماً بر روی سطح برد مدار چاپی (PCB) مونتاژ می شود و نیازی به عبور پایه های THD از PCB ندارد، از این لحاظ فرآیند مونتاژ ساده تر و مقرون بصرفه تر است. علاوه بر این، SMT باعث صرفه جویی در فضا می شود، به همین دلیل میتوان قطعات را در دو طرف برد نصب کرد، و باعث میشود اجزای بیشتری در یک برد کوچک قرار گیرند که این ویژگی باعث تغییرات در صنعت الکترونیک شده است.
مونتاژ المانها:
مونتاژ المانهای SMD بدلیل ابعاد بسیار کوچک، کاری سخت و نیاز به مهارت دارد و حتی احتمال خطا زیاد است، اما با SMT میتوان سرعت، دقت، کاهش هزینه را جزو مزایای استفاده از المانهای SMD اضافه کرد.
تفاوت بین SMT و SMD چیست؟
SMT مخفف surface mount technology و نیز SMD مخفف surface mount device می باشد. همانطور که از معانی آنها نیز مشخص است SMT تکنولوژی مونتاژ قطعات بر روی سطح PCB و SMD نوعی از قطعات الکترونیک است که با پایه هایی کوچک که بر روی سطح و با تکنولوژی SMT مونتاژ میشوند.
چرا قطعات نصب سطحی SMD؟
استفاده از تکنولوژی قطعات نصب سطحی SMD در پی تمایل بسیار زیاد مصرف کنندگان برای داشتن تکنولوژی ای کوچک تر، سریعتر و بهتر شکل گرفت. نیاز شدید به افزایش قابلیت ها، تمایل افراد برای داشتن صفحاتی با سایز کوچکتر و رقابت در جهت رسیدن به منافع مالی و اعتبار در بازار، استفاده از تکنولوژی قطعات ریز الکترونیکی را در پی داشته است.
مزایای قطعات نصب سطحی SMD از دید مصرف کنندگان:
- کاهش میزان دخالت نیروی انسانی
- کاهش هزینههای اضافی نیروی کار و تولید
- تکرار عملیات که باعث افزایش میزان کنترل کیفیت میگردد
- افزایش سرعت تولید
- کاهش مصرف قلع و صرفه جویی در ابعاد برد مدار چاپی PCB
- قابلیت عملکرد مناسب
- کاهش تولید گرما
- کاهش مصرف برق
- ایجاد تحول و پیشرفت مداوم در روند تولید
- قابلیت استفاده به همراه تکنیک های بکار رفته در روش جایگذاری در درون سوراخ ها بخش هایی از صنعت که امروزه از تکنولوژی SMT استفاده میکنند.