الکتریکالـا
جستجو کردن

02177624653-55

مقالات دیگر

راهنمای مطالعه

اینورتر

در این مقاله سعی کردیم تعریف جامعی از اینورتر، کاربردهای آن، چگونگی عملکرد و مزایای استفاده از آن را بررسی کنیم. همچنین برای خرید اینورتر، برندهای موجود در بازار و انتخاب درست آن اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

 

اینورتر

 

برای آشنایی با مدل‌ها و توان‌های مختلف اینورتر، می‌توانید بر روی توان مورد نظر خود نیز کلیک کرده و با مدل‌های مختلف اینورتر نیز بیشتر آشنا شوید.

  1. اینورترهای زیر 4 کیلووات
  2. اینورترهای 4 کیلووات تا 18.5 کیلووات
  3. اینورترهای 18.5 کیلووات تا 22 کیلووات
  4. اینورترهای 22 کیلووات تا 55 کیلووات
  5. اینورترهای 55 کیلووات به بالا

اینورتر چیست؟

اینورتر فرکانس و سطح ولتاژ تولیدی را به وسیله تقویت کننده‌ها به سطح ولتاژ و فرکانس مورد نظر تبدیل می‌کند و برق AC خروجی را با ولتاژ و فرکانس مورد نیاز کاربر تامین و تولید می‌کنند. در نتیجه از برق AC تولید شده در خروجی اینورتر می‌توانیم انواع موتورهای AC سه‌فاز را کنترل و راه اندازی کنیم. این  محصول به نام‌های درایو، کنترل دور موتور، درایو فرکانس متغیر یا VFD هم شناخته می‌شود.

درایو فرکانس متغیر (VFD) با تغییر دادن ولتاژ و فرکانس اعمال شده، موتور را با سرعت و ولتاژ مناسب، به گردش در می‌آورد. هنگامی که به حداکثر سرعت موتور نیاز نداریم، می‌توان از درایو VFD برای کاهش فرکانس و ولتاژ مطابق با بار روی موتور استفاده کرد و زمانی که لازم است سرعت موتور تغییر کند، درایو  VFD به راحتی می‌تواند با افزایش و یا کاهش سرعت گردش موتور، سرعت مورد نظر را ایجاد کند.

وظیفه اینورتر کنترل برق است. VFD در حقیقت کنترل کننده دور و راه انداز موتور و یک سیستم برای کنترل سرعت چرخش یک موتور AC با کنترل فرکانس برق اعمال شده به موتور الکتریکی است. با توجه به نوع موتور می‌توانیم از انواع تک فاز یا سه فاز استفاده کنیم.

 

برای اطلاعات بیشتر درباره ساختار و نحوه عملکرد اینورتر می توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.

پیشنهاد خواندنی: انواع اینورتر

چرا از اینورتر استفاده می‌کنیم؟

اینورتر به دستگاهی گفته می‌شود که بتوان به‌ کمک آن جریان مستقیم برق DC را به جریان متناوب AC تبدیل کرد. اینورترها برق AC شهری، که برق متناوبی با ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز است را به برق DC تبدیل می‌کند، اما عملکرد اصلی اینورتر هنگامی است که دوباره این برق را به برق متناوب AC، اما با  ولتاژ و فرکانس دلخواه و متناسب با کارکرد برقی مصرف‌ کننده تبدیل می‌کند.

سرعت گردش موتور به صورت مستقیم با ولتاژ و فرکانس موتور در ارتباط است، هرچه ولتاژ و فرکانس بیشتر شود، سرعت گردش موتور هم افزایش می‌یابد. هنگامی که بار موتور الکتریکی به فرکانس و ولتاژ پایین‌ احتیاج دارد، از اینورتر برای پایین‌آوردن ولتاژ و فرکانس استفاده می‌شود. همچنین اگر بخواهیم  سرعت موتور الکتریکی کاهش یابد، با استفاده از درایو این کار را انجام می‌دهیم.

به عنوان مثال زمانی که لباس کمتری در ماشین لباس‌شویی ریخته می‌شود، ماشین با تشخیص وزن لباس، با قدرت و سرعت کمتری گردش می‌کند یا در آسانسور، با کنترل سرعت موتور آسانسور در شرایط گوناگون، حرکت آن بین طبقات، حرکت نرم‌تر و کنترل‌شده‌‌‌تری است.

مدهای کنترلی اینورتر

اینورترها سه مدکنترلی کلی دارند:

  •  کنترل برداریی

V٫F که فقط امکان کم‌ و زیادکردن سرعت به‌ صورت دستی را دارد.

  •  سنسورلس

برای کاربردهای نیمه‌ صنعتی و نیمه‌ سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌تواند با استفاده از حسگری که در خروجی جریان به موتور دارد، بدون سنسور فیزیکی، مقدار بار اعمال شده به موتور را اندازه‌گیری و طبق آن سرعت موتور را کنترل کند.

  •  حلقه‌ بسته

اینورترهای پیشرفته هستند و می‌توانند با خروجی‌گرفتن از یک سنسور فیزیکی خارجی مثل انکودر یا خط‌کش دیجیتال یا لیزر، مقدار سرعت موتور را کنترل کنند.

اینورتر در چه جاهایی کاربرد دارد؟

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با استفاده از اینورتر برای موارد بالا، روی کلمه مورد نظر کلیک کنید.

استفاده از اینورتر چه نتایجی دارد؟

استفاده از درایوها مزیت‌های زیادی دارد. هوشمندانه عمل کردن آن از مهم‌ترین قابلیت‌هایش به شمار می‌رود. با استفاده از آن، میزان باری که به سمت موتور می‌رود تشخیص داده می‌شود و متناسب با همان بار، فرمان جریان متناسب را به موتور صادر می‌کند. در بسیاری از مواقع، این جریان از جریان نامی  موتور کمتر است.

اینورتر چیست؟

اینورترها در زمینه‌های مختلف دیگری کاربرد دارند که بعضی از آنها شامل:

  1. اینورتر جوش
  2. اینورتر ماشین
  3. اینورتر خورشیدی

مزایای استفاده از اینورتر نسبت به روش راه اندازی مستقیم

  1. صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه برق
  2. کاهش اختلالات در شبکه برق
  3. کاهش ضربه های مکانیکی
  4. کاهش نیاز به تعمیر الکتروموتور و افزایش طول عمر تجهیزات
  5. امکان افزایش سرعت موتور تا 20 درصد سرعت نامی
  6. امکان کنترل سرعت و گشتاور موتور
  7. کنترل نحوه ترمز موتور
  8. امکان تغییر جهت حرکت موتور
  9. امکان تغییر زمان راه اندازی و ترمز ACC & DCC از 0.1 تا 6000 ثانیه
  10. امکان داشتن اضافه بار (در حد توان موتور)
  11. حفاظت موتور در برابر اضافه بار

 

مزایای استفاده از اینورتر

 

اینورترهای پرفروش و برندهای مطرح در بازار ایران

  • اینورترهای آسیایی 

ال اس، هیوندای، یاسکاوا، انکام، ای دی تی، دلتا، امرن، میتسوبیشی، فوجی، یورو درایو، چینت، اکام، اینوت، استان، سانفر، کینکو، فانوک، تویو دانکی، اینوونس

  • اینورترهای اروپایی

ای بی بی، تله مکانیک، لوری سامر، امترون، دانفوس، کنترل تکنیک، یوروترم، الین، اس ای دبلیو، ای ان سی، لنز، وکن، سانترنو، پاور الکترونیک، زیمنس، مس پاور، پنتاکس

  • اینورتر های ایرانی

پرتو صنعت، آگر، اس بی تی، زیما

  • و اینورترهای متفرقه

حتما قبل از انتخاب برند موردنظر و خرید، مقاله‌ی مشاوره خرید اینورتر را مطالعه نمایید.

نکات مربوط به خرید اینورتر

1. برق مصرفی شما چیست؟

بهتر است برای درایو از برق سه‌فاز استفاده نمایید اما در صورتی که فقط دسترسی به برق تک‌فاز دارید می‌توانید از آن جهت راه اندازی درایو استفاده نمایید لازم به ذکر است بهتر است جهت راه اندازی از برق سه‌فاز استفاده کنید تا در شبکه شهری اختلالی ایجاد نشود و همچنین مصرف برق در این حالت کاهش  پیدا می‌کند.

2. الکتروموتور سه‌فاز یا تک فاز

درایوها  خروجی سه‌فاز دارند. مهم نیست که برق موجود شما تک‌فاز است یا سه‌‌فاز. اینورتر می‌تواند برق تک‌فاز شما را به سه‌ فاز تبدیل کند. سربندی موتور باید با ولتاژ ورودی هماهنگ باشد. می‌تواند سربندی ستاره یا مثلث استفاده شده باشد. در صورت نیاز با متخصص تماس بگیرید.

3. توان الکتروموتور

توان الکتروموتور باید متناسب با کاربری آن و میزان حداکثر جریان بار و گشتاور مورد نیاز جهت شروع به کار و ساعات کار موتور در حداکثر فرکانس و… متناسب باشد. همچنین عوامل جغرافیایی مانند ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط باید مد نظر گرفته شود.

قیمت اینورتر

قیمت اینورتر به موارد زیر بستگی دارد:

  • توان اینورتر
  • ولتاژ ورودی (تک‌فاز یا سه‌فاز)
  • سطح تکنولوژی و امکانات کنترلی
  • آپشن‌های ارتباطی با سایر کنترلرهای صنعتی
  • برند اینورتر

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت برند مورد نظر خود با ما تماس بگیرید.

گروه مهندسی بازرگانی الکتریکالا، با دارا بودن سالها تجربه و تخصص در این صنعت آماده ارائه‌ی مشاوره فنی در زمینه‌ی خرید اینورتر می‌باشد. ما برای پاسخگویی به سوالات شما در حوزه‌های تعمیرات اینورتر و نصب و راه اندازی اینورتر دارای تیم پشتیبانی می‌باشیم. برندهای تحت پوشش این مجموعه،  اینورتر پرتو صنعت، هیوندای، ال اس، اشنایدر، زیمنس، ای بی بی، جفران، پنتاکس، سانترنو، وکن و دلتا و… می‌باشد.

مقالات مرتبط

آخرین مطالب