قبل از توسعه پیدا کردن صنعت بستهبندی، این کار با استفاده از موادی که در طبیعت وجود داشت مانند برگ درختان انجام میشد. بعدها برای پاسخ به این امر در تعداد بالاتر محصولات با مواد بافتنی و ظروف بسته بندی شدند. با توجه به مطالعات تخمین زده شده که چوب و شیشه در حدود 5000 سال برای بستهبندی استفاده میشدند.
بعدها و با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و استفاده از ماشین آلات پیشرفته مواد دیگری مانند پلاستیک، شیشه و فلزات وارد این صنعت شدند. صنعت بستهبندی یکی از مهمترین صنایع در جهان به شمار میرود زیرا تمام محصولاتی که وارد بازار میشوند گذری به آن زدهاند.
تاریخچه صنعت بستهبندی
اولین قوطی فلزی برای بسته بندی در سال 1823 توسط پیتر دوراند ساخته شد. در ابتدا کاغذ و فلز به عنوان دو مادهی مهم در این صنعت مورد استفاده قرار گرفت که بعدها پلاستیک جایگزین این دو ماده شد. بعدها به دلیل نیاز به بستهبندی بهتر و مقاومتر ظروف فلزی مورد استفاده قرار گرفت که این قوطی سازی در زمان ناپلئون آغاز شد که در ابتدا این قوطی ها با دست ساخته میشد.
استفاده از قوطی های فلزی که از نظر بهداشتی تکنولوژی بهتری داشتند در اوایل قرن بیستم رواج پیدا کرد این اتفاق سبب بالا رفتن سرعت برای تولید، پرکردن و بستن قوطی های فلزی شد. همچنین پیشینه استفاده از کاغذ و مقوا در بستهبندی به تاریخچه تولید کاغذ باز میگردد چه بسا که چوب و محصولات دیگر آن از قبل در خدمت انسان بودهاند اما بستهبندی به صورت کاغذی و مقوایی بعد از پیدایش کاغذ به وجود آمد و روند تکاملی خود را تاکنون به سرعت طی نموده است.
بستهبندی چیست؟
بستهبندی سبب محافظت از محصول برای نگهداری و عرضه به بازار و همچنین ایجاد جذابیت بصری برای فروش بهتر میباشد. این صنعت یکی از مهم ترین صنایع در عصر حاضر میباشد که برای داشتن کیفیت بالا تر وجود دستگاه بسته بندی با تمام استاندارد ها دارای اهمیت بالایی میباشد.
ویژگیهای دستگاه بستهبندی استاندارد
ایمن بودن دستگاه ها یکی از موارد مهم برای صنعت بسته بندی است و ماشین آلات باید مجهز به سنسور حفاظتی برای ایمنی کارکنان باشد. از مهمترین دلایل گسترش این صنعت حفظ محصول از فاسد شدن و آسیب دیدگی و جلوگیری از هدر رفتن مواد میباشد. دستگاه بستهبندی باید محصولات را مطابق با ابعاد آن بستهبندی کند.زیبایی و دقت بالا از مهم ترین ها موارد برای طراحی و ساخت بسته بندی برای انواع محصولات میباشد.
بستهبندیهایی با وزن دقیق، شکل ظاهری زیبا از لحاظ دوخت و برش تمیز نقش بسیار زیادی در جلب توجه مشتری دارد. استفاده از تجهیزات و قطعات با کیفیت در تولید دستگاه، مثل استفاده از قطعات استیل که باید از پوسیدگی و زنگزدگی جلوگیری کرده و متناسب با شرایط محیطی کاربر میباشد. همینطور استفاده از قطعات الکترونیکی با کیفیت سبب بالا رفتن عمر دستگاه میشود.
دستگاههای مورد استفاده در صنعت بستهبندی
- ماشینآلات پرکن
- ماشینآلات برش
- ماشینآلات توزین
- ماشینآلات کششی
- ماشینآلات بستهبندی کوچک
- ماشینآلات نوار نقاله و…
درایو راه انداز موتور
اینورتر یک قطعه بسیار مهم و پر کاربرد در تجهیزات اتوماسیون صنعتی میباشد که در بخش های گوناگونی از صنعت کاربردهای فراوانی دارد. امروزه شرکت های بسیار زیادی در زمینه تولید اینورتر فعالیت میکنند که میتوان به اینورترهای ایرانی و برند های خارجی زیادی از جمله پرتوصنعت، آگر، پنتاکس، ای بی بی، آی مستر، اینوت، پنتاکس و… اشاره کرد. خصوصا تولید اینورترهایی با قدرت و باکیفیت بسیار بالا برای کنترل خطوط صنایع مخصوصا صنعت بستهبندی، اینورترهای خود را با تنوع بسیار زیاد برای این صنایع به بازار عرضه کردند.
وجود این اینورترها در راهاندازی خطوط تولید کاملا ضروری، پرکاربرد و باعث صرفه جویی در انرژی، وقت و هزینههای نگهداری از دستگاه بستهبندی در این صنعت میباشد. همچنین استفاده از سروو موتورها در این دستگاهها بسیار رایج میباشد. سرعت بالا، دقت زیاد، حجم کم، گشتاور زیاد، کنترل دقیق از مهمترین خصوصیات سروو موتورها میباشند.
مزایا استفاده از اینورتر
استفاده از اینورتر برای كنترل دور موتورها مزایای زیادی دارد كه مهمترین آنها عبارتند از:
- امکان کنترل جهت کنترل سریع و آسان موتور
- کاهش مصرف انرژی و هزینه برق
- راه اندازی ایمن که به موتور آسیب نرسد چون معمولا موتورها در حالت عادی جریان راه اندازی بالایی احتیاج دارند.
- مدهای کنترلی متنوع برای حفاظت از موتور در برابر اضافه جریان یا تغییرات ولتاژ